VFU, datornbrand, vattenbrist

Det är mycket som händer...

Jag har haft en perfekt vecka på min VFU i Karlskoga. Har trivs väldigt bra och det här känns verkligen rätt! Hur bra som helst! Det var skillnad på att ha åk9 som jag hade nu jämfört med åk7 som jag hade förra omgången. Men självklart saknade jag mina sjuor och var tvungen att smita in till dom några lektioner =)

Det första jag gjorde när jag kom hem till Karlstad efter praktiken var att elda upp min dator. Jag skulle föra över bilder från mitt minneskort till mobilen till dator men det ville inte min dator som i protest började ryka och glöda. Inte bra! Nu är den på lagning hos Anders som gör sitt bästa, men mamma hälsade idag att det ser mörkt ut. En ny dator har jag ju verkligen råd med nu! :S

Imorse när jag vaknade upptäckte jag att det knappt kom något vatten ur kranen.. jag blev lite fundersam och funderade på om man skulle ringa hyresvärden och fråga vad som stod på.. Ringde mamma och skulle fråga henne. Då säger hon: har du inge vatten eller? tydligen är/var vattnet borta i hela karlstad! Perfekt! Jag som varit duktig och boka tvättstugan, det var ju bara att glömma.. Morgonkaffe och dusch kunde jag kanske snabbt räkna bort oxå.. Skoj! Men nu tror jag iaf att vattnet kommit tillbaka..

Pluggandet går sådär. Motivationen är inte på topp!
Ikväll blir det PARTY! Som jag längtat!

Till veckan blir det Branäs och Thess! =) Underbart!

Nu ska jag försöka ta tag i pluggandet!

Vi hörs! Trevlig helg!

Puss och vattenbrist!

Lördagkväll in Charleswood!

Blev Karlskoga en dag tidigare. Efter min vurpa ute i halkan har jag extremt ont i ett knä.. :/ inte bra!
Igår blev det innabandy, först herrar och sen damer. Riktigt trevligt! :)

Kvällen bjöd på melodifestival, mat och trevligt sällskap hos Kaisa! =) Hade riktigt skoj! Blev senare statt, mest för o ställa upp för mina vänner!;) hihi.

Film och mys i degerfors står på schemat nu!

Jag har haft en veckas gratis användande av 118100s frågetjänst, igår dök det upp väldigt många roliga frågor som vi såklart fick svar på! Dom kommer här!

Hur äter maneter? / Felix 3,5 år
Maneter är ryggradslösa djur utan tydligt avskilt ansikte, med har ändå en min på sin geléliknande kropp. Sina byten, småfiskar och plankton, fångar de upp med tentaklerna och stoppar in genom en munliknande öppning, som har många funktioner - den används även för att utsöndra avfallsprodukter och vid fortplantning.

Varför måste hajar alltid simma? / Emma
Hajar måste hålla sig i rörelse hela tiden för att få tillräckligt med syre. Hajar kan inte heller simma bakåt då deras fenor är konstruerade så att de endast kan böjas neråt.

Hur sover hajar? / Camilla
Hajen sover faktiskt aldrig riktigt, dom slappnar bara av och går in i en form av dvala för att vila upp sig.

Vad gör älgar om dagarna? / Kaisa
På dagarna går älgarna omkring och umgås med andra älgar, äter löv och har det bra.

Vad hette ön som Robinson Cruse bodde på? / Johanna (som förövrigt trodde rätt svar var Kebenekaise)
Ön som Robinson Crusoe bodde levde på i 28år hette Juan Fernandez och ligger utanför Chiles kust.

Vart kommer uttrycket "sova räv" ifrån? / Sandra
"Sova räv", som betyder att man låtsas sova av någon speciell anledning (exempelvis att man tjuvlyssnar eller inte orkar svara på tilltal), kommer just från ordet räv. Djuret räv anses vara listigt och kan ta till lite fula trick för att komma undan.

Tack för mig!
Lisa, er fyr i vintermörkret ;)


Grattis lillen! ;P

Det var på tiden! ;) Grattis lilla stumpan på födelsedagen!


Soligt

Ja jävlar va underbart vädret utanför ser ut att vara! Jag är typ dödssjuk så jag vågar mig inte ut :(

Hade iaf inga rena kläder så jag kände att tvättstugan idag var ett måste!
Det är ju kanske iinte världens roligaste grej att tvätta, men på väg tillbaka från tvättstugan hände det grejer!

När jag gick ut från tvättstugan och ut till hissen sprang jag in i tre poliser. Dom gick rund, kolla bastun och såg misstänktsamma ut. Det stod en kille bredvid mig som också väntade på hissen och poliserna frågade oss om det var vi som ringt efter dom. Jag fattade verkligen nada men killen bredvid mig börja prata med poliserna. Han sa att han inte sett något. Hissen börja röra sig och killen sa att de kanske gömt sig i hissen. Gömt sig i hissen? hallå va snackar ni om?!
Hissen kom och det var inga som gömt sig där. Jag och killen klev in i hissen och jag tänkte jag måste fråga va fan dom hade snackat om.
Nej du förstår det bor uteliggare i bastun,
det har gjort det dom tre senaste åren.
Så det är bäst då låser om dig!
Hehe, Tack för tipset! Jag stannar nog inne i lägenheten resten av livet!
va fan ska jag betala 4000kr i månaden om dom får bo där gratis?!

Åter till pluggningen!


RSS 2.0